adminretrom

Elämme pelaamisen kulta-aikaa, uskomattoma valikoima interaktiivisia kokemuksia löytyy jokaiseen makuun. Silti on vielä jonkin verran nostalgiaa arcade-aikakauden yksinkertaisempiin päiviin. Tässä esitämme parhaat retropelit. Ennen kun tutustut kaikkien aikojen suisituimpiin retropeleihin, käy tsekkaamassa casino.netbet.fi ja pidä hauskaa!

1. Super Mario Bros. 3

NES, 1993 (Super Mario All-Stars)

Nintendo on keksinyt tasohyppelypelit ja keksi uudelleen Super Mario Bros. 3: lla ja sen jälkeen vielä Super Mario Worldin kanssa. Super Mario Bros. 3 on tosi lähellä täydellisyyttä. Siinä esiintyy mm. Yoshi ja samakkopuku ja Super Mario maailma tuli keksitty. 

2. Legend of Zelda: Linkki menneisyyteen

SNES, 1992 

Jos Super Metroid opetti pelkäämään tuntematonta, Linkin eeppinen etsintä teki siitä jälleen jännittävän. Hyrule on täynnä salaisuuksia ja yllätyksiä, sitä on tosi kiva tutkia. Toisin kuin nykyään, jos eksyt liian kauas, ilmoitetaan ettei kauemmas pääse enää, tässä sinua kannustetaan eksymään ja seikkailemaan.

23. Street Fighter II Turbo

Arcade, 1992

Tässä pelissä näet savuisia pelihalleja. Pelihalleissa on runsaasti vanhoja kaappeja täynnä tupakan polttamia jälkiä ja lattiat ovat aina tahmeita halvassa, vanhentuneessa viinassa.

Tässä opit tekemään täydellisen lohikäärmelyönnin. Blankan sähköhyökkäyksellä päihität suuremmankin kamun. Saat Akuman pelihahmon käyttöön ja menetät puolet elämänpalkistasi välittömästi muutamassa sekunnissa. 

4. Tetris

Nintendo Gameboy, 1989

On outoa ajatella, että peli, joka keskittyy löytämään paras tapa järjestää joukko värillisiä lohkoja, olisi pitänyt olla parhaimmillaan, kun sitä pelataan koneella, joka ei kykene näyttämään yli neljää vihertävän harmaata sävyä. Mutta Aleksei Pajitnovin opuksen Game Boy -versio oli yksinkertaisesti täydellinen yhdistelmä pelin ja laitteiston välillä.

5. Super Mario Kart

SNES, 1992

Vaikka jokaisella on suosikki Mario Kart -peli, enimmät ovat yhtä mieltä siitä, että Super Mario Kart on paras kaikista Mario-Kart peleistä. Se on edelleen erittäin hyvä peli, vaikka siitä on kulunut jo vuosikymmeniä, kun peli luotiin. Tässä pelissä jokainen voitto on raskaasti ansaittu ja monissa peleissä tänään ei käy niin.

6. Sonic the Hedgehog 2

Sega Mega Drive, 1992

Tämä piikkinen kauppias osoitti olevansa Nintendon Mario: n arvoinen kilpailija Mega Drive -debyytissä. Mutta tokan pelin upeat silmukat, korkkiruuvit ja älykkäät ympäristötempput tekivät siitä yhden kaikkien aikojen parhaista peleistä. Tämä seikkailu oli yksi hienoimmista kahden pelaajan peleistä 16-bittisellä aikakaudella ja on yhä parempi moneen moderniin Sonic-

peleihin verrattuna.

7. Outrun

Arcade, 1986

Huippuluokan auto, kaunis nainen, sininen taivas ja horisontilla näkyvä suuri tiekaista. Ei ole niinkään kyse kilpailupelistä kuin hämmästyttävältä tienmatkalta Yhdysvalloissa.

8. Donkey Kong

Arcade, 1981

Peli, joka aloitti tietyn putkimiehen uran, Nintendon vuoden 1981 arcade-hitti, oli ratkaiseva. Ei menestynyt Yhdysvalloissa ja presidentti Hiroshi Yamauchi suostutteli nuorta suunnittelijaa Shigeru Miyamotoa luomaan uuden pelin Jumpman (nimi tuli muutettua Marioksi).

9. Streets of Rage

Sega Mega Drive, 1992

Kaksi pelaajaa ja liikaa kuohuvia juomia, ainoa tapa pelata Segan peliä oli kumppanin kanssa. Se oli kilpailija Capcomin viimeisessä taistelussa, mutta tämän pelin pelaaminen oli ehdottomasti hauskaa kaikissa vaiheissa.

10. Super Metroid

SNES, 1994

Ei ole monta peliä olemassa, jotka saavat synkän eristyksen tunteen yhtä asiantuntevasti esille kuin tämä SNES-klassikko. Kun palkkionmetsästäjä Samas Aran putoa autioon maailmaan, se on kunnianosoitus Alienille, mikä herättää saman jännityksen kuin Ridley Scottin elokuvamainen kauhu. Musiikki herätti lisää vapinaa.

11. Paperboy

Arcade, 1985

Pelaamisen suuri lahja on se että se antaa meille mahdollisuuden harrastaa sellaista käyttäytymistä, jota yhteiskunta paheksuttaa. Työn hyvin tekeminen ansaitsee korkeat pisteet, mutta paperien heittäminen kaikkialla voi olla hyvin katartista.

12. Ankan metsästys

NES, 1984

Modernin ensimmäisen persoonan ampujan edeltäjä Duck Hunt ei antanut sinun räjäyttää zombeja, mutantteja tai edes mutantteja zombeja. Vesilintupopulaation vähentäminen oli kuitenkin yhtä tyydyttävää.

13. Avaruuden hyökkääjät

Arcade, 1978

Unohda Gears of War, Taiton vuoden 1978 klassikko oli ensimmäinen ampujapeli, jossa taistellaan avaruusolentoja vastaan. Sykkeesi nopeutuu musiikin mukana, kun avaruusolennot tulevat lähemmäs. Lentävän lautasen räjäyttäminen on yhtä tyydyttävää kuin Call of Duty -pääosuma.

14. Neiti Pac-Man

Arcade, 1982

Ms Pac-Man on Arcadin alkuperäinen peli, johon on lisätty kaikkea kivaa.

Tässä on uusia karttoja ja peli on huomattavasti vaikeampi.

15. Gauntlet

Arcade, 1985

Tällä Atarin mestariteoksella neljä pelaajaa kokoontui kaapin ympärille pelaamaan kaikki labyrinttitasonsa läpi.

16. Pong

Arcade, 1972

Atarin versiosta pöytätenniksestä tuli erittäin suosittu peli. Kaksi numeroa, kaksi mailaa, yksi pallo: se toimii edelleenkin.

17. Sensible Soccer

Amiga ja MS-DOS, 1992

Tietyn sukupolven jalkapallokilpailu ei ollut vain Fifan ja Pro Evon välillä. Se oli Kick Off Sensible Soccer:ia vastaan. Sensible Soccer on ehdottomasti noista kahdesta voittaja.

18. Day of The Tentacle

MS-DOS, 1993

Mikään retroluettelo ei olisi kattava ilman klassista point-and-click -seikkailua, eikä mikään voi olla hienompaa kuin Tim Schaferin ja Dave Grossmanin barmpot-scifi. Aikamatka-juonilippu vie 50-luvun hirviöelokuville ja Chuck Jones -piirretyille. Raivokkaasti typerä peli ja tosi, tosi hauska.

19. Manic Miner

ZX Spectrum, 1985

Jos modernit pelit ovat mielestäsi liian helppoja, sinun täytyy kokeilla tätä Spectrum-hittiä. Kaikissa 20 näytöissä on arvaamattomia vaaroja. Jos sen julkaistaisi nyt, sillä olisi varmaan pelkästään easy mode ja dubsteb musiikkia soundtrackkina. 

20. Chuckie Egg

ZX Spectrum, 1983

Pelattu nopeammin kuin Donkey Kong, Chuckie Egg vaati pikselin täydellisiä hyppyjä. Kyseinen peli oli intensiivistä ja tyydyttävää ja on edelleenkin.

Kirjoittaja: